Eigen visie

Ik ben 7 jaar werkzaam op een kinderdagverblijf geweest, met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Ik vind dit een super leeftijdsfase, waarin ik veel uitdaging zie. Daarom heb ik besloten opvang te bieden voor deze leeftijdsgroep.

 

De stressfactor voor baby’s of peuters  probeer ik laag te houden door een veilige en rustige ruimte te creëren.
Ik ben van mening dat, of je nu klein of groot bent, je prettiger kan ontwikkelen in een veilige ruimte.

 

Ik vind de kinderopvang goed, maar kan zeker verbeterd worden. Zo ben ik van mening dat er voordelen aan een kinderdagverblijf zitten, maar zeer zeker ook voordelen aan opvang in een ‘thuisomgeving’.
Daarom wil ik de voordelen van een kinderdagverblijf én de voordelen van opvang in huis samenvoegen tot een mini kinderopvang, genaamd; Boerenvriendjes! Door middel van gastouder te zijn.

 

Ik wil de structuur van een kinderdagverblijf bieden, maar wel in een veilige ‘huiselijke’ omgeving.
Doordat ik als gastouder met kleinere groepjes kindjes kan werken, kan ik meer persoonlijke aandacht bieden zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.


Ook kan ik sneller inspelen op de behoefte van ieder kind. Ik probeer de structuur van een kinderdagverblijf aan te houden, maar daarbij wel op jouw behoefte in te spelen.

 

Ieder kan zich ontwikkelen als je een veilige basis krijgt, ‘veiligheid en vertrouwen’. Ik hoop dat ik elk kind geborgenheid kan geven en dat zij op deze manier uitgedaagd kunnen worden tot een activiteit. 

 

Het liefst bied ik jou dus; Aandacht, rust, uitdaging, spel, ruimte om te bewegen, verzorging, ‘de tijd hebben’ voor jou en jouw vriendjes en vriendinnetjes,  maar bovenal dat jij veel plezier hebt!

 

 

 

 

 


Gastouder
Het voordeel van een gastouder is dat er altijd een vast gezicht is voor jou , maar ook voor je mama en papa, dus er is altijd een vast aanspreekpunt.
Ik vind de band met je mama en papa erg belangrijk.
Ik wil samen met jouw ouders het beste voor jou en jouw ontwikkeling, dus een goede communicatie onderling vind ik heel belangrijk! Wensen van je ouders zijn ook altijd bespreekbaar!

       

Eisen
Ik heb alle benodigde diploma’s gehaald en tijdens mijn werk in de kinderopvang heb ik verschillende cursussen gevolgd .